Maltos jautienos, pupelių ir bulvių-kalafiorų apkepas

Šis apkepas puikus ne tik tuo, kad vienija mano mėgstamus ingredientus. Gaminimas netrunka ilgai, be to, apkepą galima paruošti iš anksto, teliks jį pašauti į orkaitę ir iškepti, todėl šis apkepas tinka tada, kai neturite daug laiko, kai laukiate svečių pietums, bet nenorite būti nusiplūkę.

  • 1 svogūnas, susmulkintas
  • 3 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 500 g maltos jautienos
  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 1 šaukštas Vorčesterio padažo
  • 3 šaukštai pomidorų pastos
  • 1 šaukštas maltos saldžios paprikos
  • 1 skardinė konservuotų raudonųjų pupelių
  • šiek tiek aitriosios paprikos, juodųjų pipirų
  • Kalafiorų patalui:
  • 600 g kalafioro
  • 600 g bulvių
  • druskos
  • 30-45 g sviesto

Gaminimas:

  1. Keptuvėje apkepinkite svogūnus, kol jie taps permatomi, minkšti. Sudėkite maltą mėsą, česnakus, apkepkite, kol mėsa parus. Supilkite sojų padažą ir Vorčesterio padažą, pomidorų pastą, sudėkite papriką ir aitriąją papriką, juoduosius pipirus. Kepinkite maišydami kol didžioji dalis skysčio išgaruos. Nupilkite pupelių skystį ir sudėkite pupeles į keptuvę ir viską maišydami dar pakepinkite kelias minutes. Paragaukite ar netrūksta druskos, aitrumo ir atidėkite (šį įdarą galima pasigaminti iš anksto ir laikyti mėsos troškinį šaldytuve).
  2. Kalafiorus ir bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, nusausinkite ir sugrūskite. Įmaišykite sviestą ir gerai išsukite.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Sudėkite į kepimo indą mėsos padažą, ant viršaus uždėkite kalafiorų masę. Kepkite apie 30-40 minučių, kol gražiai apskrus.

Skaniausia valgyti su žaliomis salotomis ar pomidoriukais. Galima vyšninių pomidorų prieš kepant įmaišyti į mėsos masę.

Maltos jautienos, pupelių ir bulvių-kalafiorų apkepas

Nedaug pakeistas puikus receptas iš www.nidosreceptai.lt

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s