Šokoladinis pupelių keksas

Nors brownie tipo pyragų su pupelėmis pilnas internetas, išgirdus apie pyragą su pupelėmis ne vienas nustemba. Saldžių kepinių su pupelių įdaru esu ragavus ir užsienio šalyse, skonis man labai patiko, todėl nutariau išbandyti keksą. Nors bandžiau keletą, bet šis receptas – čempionas. Drėgnas, purus, stipraus šokolado skonio, be jokio aliejaus tad galima jį vadinti ne nuodėmingu saldėsiu, o labai skaniu užkandžiu.

  • 400 g (1 indelis) konservuotų pupelių, gražiau atrodo su tamsiomis
  • 3 kiaušiniai
  • 1 labai gerai prinokęs ar pernokęs bananas
  • 115 g (1/2 puodelio) cukraus (padvigubinkite kiekį, jei mėgstate saldžiau)
  • 5 valg. š. kakavos miltelių (be cukraus ir kuo riebesnės)
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • sauja graikinių riešutų / šokolado gabaliukų (nebūtinai)

Gaminimas:

  1. Pupeles nusunkiame, perpjauname, gerai nuvarviname ir smulkintuvu susmulkiname iki vientisos masės be gumuliukų.
  2. Įdedame bananą ir kartu su pupelėmis susmulkiname iki vientisos masės.
  3. Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tada trynių masę sumaišome su pupelių mase, sudedame riešutus, kakavą ir dar kartą gerai išmaišome. Atskirame inde iki putų išplakame baltymus ir juos atsargiai įmaišome į pupelių masę.
  4. Sukrečiame kekso masę į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 190 °C orkaitėje 20-30 min.

Neperkepkite pyrago, jis neturi išsausėti, turi likti šiek tiek drėgnas. Galima kepti pyragą ir neatskiriant trynių nuo baltymų, bet atskyrus jis (lyg) gaunasi kiek puresnis.

sokoladinis pupeliu keksas

Receptą radau athleticduo.com puslapyje, bet netrukus po to jis man nustojo veikęs. Nežinau, kas nutiko, tik labai džiaugiuosi, kad laiku išdrįsau pabandyti receptą.

 

Parašykite komentarą