Švediški mėsos kukuliai

Nuo lietuviškų kotletų švediški kukuliai skiriasi tuo, kad naudojama jautiena, daug džiūvėsėlių ir padažas – privalomas. Patiekalas neįmantus, bet paprasto ir jaukus. Galima bandyti su kario, pomidorų padažais.

Patiekti rekomenduoju su virtomis bulvėmis ar bulvių koše, virtu morkų ir žirnelių mišiniu bei bruknių uogiene, kuri yra paskutinis ir neatsiejamas švediškų kukulių akcentas.

  • Kukuliams:
  • 700 g maltos neriebios jautienos
  • 200 g maltų baltos duonos džiūvėsėlių
  • 1 svogūnas
  • 2 kiaušiniai
  • 100 ml pieno
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. pipirų
  • sviesto / aliejaus kepimui
  • Padažui:
  • 100 g sviesto
  • 3 valg. š. miltų
  • 500 ml jautienos sultinio
  • 3 valg. š. grietinės ar graikiško jogurto

Gaminimas:

  1. Smulkiai supjaustome svogūną ir keptuvėje su sviestu ir šiek tiek aliejaus pakepame, kol suminkštės ir pagels.
  2. Dubenyje gerai sumaišome mėsą, džiūvėsėlius, kiaušinius, pieną, apkepintus svogūnus, druską ir pipirus. Formuojame ir rikiuojame kukulius.
  3. Kukulius apkepame keptuvėje su sviestu ir aliejumi. Nereikia stengtis pilnai iškepti kukulių, nes jie dar bus troškinami. Iškeptus kukulius dedame į puodą.
  4. Baigus kepti kukulius į tą pačią keptuvę (jei nėra degėsių) dedame sviestą, jam išsilydžius beriame miltus ir gerai sumaišome ir ant vidutinės kaitros pakepame, kol masė taps rusva. Po truputį, gerai maišydami pilame jautienos sultinį. Kai nėra jokių gumuliukų, sudedame grietinę ar jogurtą, išmaišome ir padažą supilame ant kukulių.
  5. Puodą su kukuliais statome ant nedidelės kaitros ir patroškiname 10-15 min.

svediski mėsos kukuliai

Identiškų receptų pilnas internetas, bet mano atradimų pradžia buvo kasuvalgyti.lt

Parašykite komentarą