Gruziniški baklažanai su graikiniais riešutais

Po keleto apsilankymų Gruzijoje, šis patiekalas man vis dar yra vienas iš skaniausių gruziniškų patiekalų. Žinoma, kad grįžus į Lietuvą puoliau ieškoti recepto, kaip šį gardų užkandį pasigaminti namuose. Nors visokių variantų buvau, bet jie buvo ne itin panašūs į autentiškus. O tiksliausią receptą radau laidos ‘Skonio reikalas’ įraše, kur pas G. Šapiro svečiuojasi šefas iš Gruzijos ir ruošia būtent šiuos baklažanus. Tai itin lengvai paruošiamas užkandis ir vienas iš didžiausių gardėsių tiems, kas mėgsta baklažanus ir riešutus.

  • 2 vidutinio dydžio baklažanų arba 3 mažesni (imkit tvirtesnius)
  • 200 g graikinių riešutų
  • 2 skiltelių česnako
  • maltos kalendros šaknies, paprikos, šafrano, gruziniškų / kaukazietiškų prieskonių, aitriosios paprikos, druskos
  • granato sėklų (jei nemėgstate, galite į masę riešutų įmaišyti 1 valg. š. obuolių / balto vyno acto arba acto ir šiek tiek grenadino sirupo)
  • karšto virinto vandens
  • aliejaus baklažanams apkepti

Gaminimas:

  1. Baklažanus supjaustyti išilgai 5-7 mm riekelėmis, pasūdyti.
  2. Riekutes apkepti įkaitintame aliejuje (aš jo daug nepilu, tik šiek tiek) ir dėti ant popierinių rankšluostėlių, kad nuvarvėtų.
  3. Graikinius riešutus numirkyti karštame vandenyje, nusunkti, sudėti česnakus ir viską susmulkinti smulkintuvu įpilant šiek tiek karšto vandens. Riešutai vandens sugers, todėl pilame vandens tiek, kad sutrinta masė būtų humuso konsistencijos.
  4. Sudėti prieskonius, oasūdyti, įpilti acto ir sirupo (jei naudojate).
  5. Kai viskas atvėsta, ant baklažano riekelių tepame riešutų masę, ant viršaus barstome granato sėklų. Galima baklažanus sukti į ritinėlius – kaip jums labiau patinka.

Tiek masę, tiek baklažanus galite paruošti iš anksto, o ‘sutepti’ prieš patiekiant. Per naktį pastovėjusi riešutų masė būna dar skanesnė. Valgykite su šviežia duona.

Gruziniški baklažanai su graikiniais riešutais

Parašykite komentarą