Įdaryti baklažanai su grybais

Nepaisant to, kad įdarytų baklažanų receptų yra devynios galybės, skanesnio už šį variantą niekur neradau. Beje, iš esmės tai labai skanus vegetariškas patiekalas, bet jei norite mėsos kvapo, kepinkite daržoves ne ant augalinio aliejaus, o ant rūkytos šoninės bryzelio (tik nepridėkite per daug, reikia tik tiek, kad būtų riebalų daržovėms apkepti, kitaip bus per riebu). Tai labai labai skanus, sotus ir sveikas valgis. Receptas skirtas dviems alkaniems asmenims.

  • 1 didelis baklažanas
  • 1 didelis svogūnas
  • keletas česnako skiltelių
  • mažas šaltai rūkytos šoninės gabaliukas arba augalinis aliejus
  • 1 didelis pomidoras
  • dvi saujos tarkuoto fermentinio sūrio
  • druska, pipirai, žolelės (raudonėliai, bazilikai, mairūnai)
  • 300 g grybų

Gaminimas:

  1. Visų pirma galite iškart įjunkti orkaitę, kad kaistų. Nustatykite 190 – 200 laipsnių Celsijaus temperatūrą.
  2. Perpjaukite baklažaną pusiau išilgai, šaukštu išskobkite minkštimą palikdami centimetro ar vos siauresnį kraštelį. Išpjautą minkštimą susmulkinkite.
  3. Susmulkinkite svogūną, grybus, nuplikykite ir nulupkite pomidorą (galite naudoti ir neluptą).
  4. Į keptuvę sumeskite šoninę ar įpilkite aliejaus. Sumeskite svogūnus, grybus, baklažano minkštimą ir apkepinkite. Įdėkite druskos, pipirų, žolelių, įspauskite česnako. Sudėkite kubeliais pasmulkintą pomidorą, pakepkite, kol jis suminkštės. Tuomet suberkite tarkuotą sūrį, išjunkite viryklę
  5. Pasūdykite ir papipirinkite baklažano puseles ir dėkite į jas įdarą.
  6. Ant grotelių užtieskite folijos, uždėkite baklažano puseles ir kiškite į įkaitusią orkaitę. Kepkite apie pusvalandį.
  7. Skanu su bulvėmis, gaiviomis kopūstų ir morkų ar kitomis lengvomis salotomis.
baklazanas
Grybais įdaryti baklažanai. Čia dar su kampučiu paprikos.

Įkvėpimą radau: http://www.alacarte.lt/kepti-idaryti-baklazanai/

Parašykite komentarą